Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Korea eerste met landelijke 5G-dekking

Zuid-Korea krijgt als eerste land in de wereld 5G-internet, de opvolger van het huidige mobiele internet. Provider SK Telecom biedt het landelijk dekkende netwerk vanaf vrijdag aan. Smartphonemaker Samsung levert een bijbehorend toestel dat ervoor geschikt is. Dat betekent dat Zuid-Korea de strijd met rivalen als China, Japan en de Verenigde Staten heeft gewonnen.
© SK Telecom
SK Telecom

5G-internet was al wel beschikbaar in een aantal steden over de hele wereld. Zo activeerde de Amerikaanse provider Verizon woensdag zijn 5G-netwerk in de steden Chicago en Minneapolis, hoewel dat netwerk alleen te gebruiken is voor klanten met één specifieke telefoon die een speciale aanvulling op hun abonnement hebben gekocht. Landelijke 5G-dekking was er nog niet.

Breedste netwerkdekking

SK Telecom verklaarde zelf het “beste 5G-netwerk wat betreft dekking, snelheid en veiligheid” te kunnen bieden. Volgens de provider heeft het zelf nu de breedste 5G-netwerkdekking in Korea te hebben gebouwd, met in totaal 34.000 5G-basisstations gebouwd.  

Met de ontwikkeling en toepassing van de zogeheten 4G-5G dual connectivity-technologie ondersteunt het 5G-netwerk van SK Telecom een ​​overdrachtsnelheid van gegevens die oploopt tot 2,7 Gbps, wat volgens de provider een ideale snelheid is voor het streamen en downloaden van VR en media in Ultra HD. "Als het bijvoorbeeld meer dan een minuut kost om een ​​12-GB VR-inhoud via het 5G-netwerk alleen te downloaden, kost het slechts 36 seconden om dezelfde inhoud via ons geaggregeerde 4G-5G-netwerk te downloaden", schrijft de provider.

5G is veel sneller en betrouwbaarder dan de huidige 4G-netwerken. Bovendien kan 5G meer verbindingen tegelijk verwerken. Zo moet het de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto's en het Internet of Things. In Nederland werken onder meer KPN en VodafoneZiggo aan 5G.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in