Management

Carriere
Mark Zuckerberg

Zuckerberg raakt twee topmannen kwijt

Naar verluidt is onvrede over nieuwe koers bedrijf reden van vertrek producthoofd en WhatsApp-topman.

Mark Zuckerberg © CC BY - SA 2.0 - Flickr.com Anthony Quintano
15 maart 2019

Naar verluidt is onvrede over nieuwe koers bedrijf reden van vertrek producthoofd en WhatsApp-topman.

Twee topmannen van Facebook ruimen het veld, waaronder producthoofd Chris Cox. De reden voor het vertrek van de beide topmannen is niet bekend gemaakt door Facebook, maar geluiden gaan op dat de nieuwe koers die Facebook-topman Mark Zuckerberg eerder deze week aankondigde niet in het straatje van zowel het producthoofd Chris Cox als WhatsApp-topman Chris Daniels passen.

Facebook-baas Mark Zuckerberg gaf eerder deze week aan een nieuwe koers met het bedrijf te willen varen. Zo zal Facebook en alle apps die onderdeel van de 'Facebook-family' zijn, zich steeds meer richten op de privé-gesprekken van gebruikers. Hiervoor zouden naar verluidt alle chat-functionaliteiten van de apps, zoals WhatsApp, Instagram Direct en Facebook Messenger samen worden gevoegd.

'Juiste moment'

In een verklaring schrijft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg dat producthoofd Chris Cox al eerder bij hem aangaf te willen stoppen. "In 2016 realiseerden we echter dat hij te veel belangrijk werk te doen had om onze producten te verbeteren voor de maatschappij, dat hij toen is gebleven en ons geholpen heeft om ons door deze problemen heen te helpen. Nu u is het moment daar dat we veel progressie hebben geboekt met onze apps en een duidelijk plan voor de toekomst van onze apps hebben", schrijft Zuckerberg onder andere.

Het is vooral de eerder deze week aangekondigde nieuwe koers die volgens The New York Times het producthoofd heeft bewogen om te stoppen, maar zoveel laat Mark Zuckerberg er in zijn verklaring niet over los. Volgens hem is het slechts het juiste moment geweest voor het producthoofd Cox. "Nu we doorzetten naar het volgende hoofdstuk, heeft Chris Cox besloten dat dit het juiste moment is om een stap terug te doen. Ik zal hem missen, maar ben hem vooral dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend." Cox kwam in 2015 als softwareontwikkelaar bij Facebook.

Daniels ook vertrokken

Ook WhatsApp-topman Chris Daniels heeft besloten af te treden bij moederbedrijf Facebook, waar hij vele rollen bekleedde, zoals hoofd van het business developmentteam, het internetprogramma van Facebook en uiteindelijk het leiden van WhatsApp. "Chris is een van de meest heldere en principiële zakelijke denkers die ik heb ontmoet en de verscheidenheid aan uitdagingen waarmee hij ons heeft geholpen, is indrukwekkend. Ik heb echt genoten van het werken met Chris en ik ben er zeker van dat hij geweldig werk gaat doen bij alles wat hij als volgende kiest.", schrijft Zuckerberg in zijn verklaring. Vorig jaar stapte WhatsApp-oprichter Jan Koum al op, naar verluidt uit onvrede over de koers die eigenaar Facebook ermee wilde varen. Vanaf dat moment was Daniels baas over het bedrijf.

Opvolgers bekend

WhatsApp-baas Chris Daniels zal worden opgevolgd door Will Cathcart, die tot nu toe vice-president productmanagement was bij Facebook. Vertrokken producthoofd Chris Cox zal worden opgevolgd Fidji Simo. Zij was hiervoor vice-president op het gebied van video, games en reclame.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.