Management

Governance
Mark Zuckerberg

Zuckerberg komt naar Brussel

Mark Zuckerberg spreekt met Europese Commissie over privacy-problematiek

17 mei 2018

Mark Zuckerberg spreekt met Europese Commissie over privacy-problematiek

Mark Zuckerberg komt mogelijk woensdag al naar Brussel om uitleg te geven over het misbruik van persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers.

Tijdens de bijeenkomst zal het accent liggen op de gevolgen die het misbruik van de gegevens heeft gehad op verkiezingen in Europa. Ook moet de Facebook-topman aangeven hoe hij een dergelijke situatie in het vervolg wil voorkomen.

Zuckerberg wil slechts verantwoording afleggen tegenover een beperkt aantal mensen. Alleen de factievoorzitters van de partijen in het Europees parlement en de rapporteur van de Commissie Burgerlijke vrijheden krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan de Facebook-topman. Dat besluit viel niet bij iedereen in goede aarde. Zo zei de fractievoorzitter van de liberale fractie, Guy Verhofstadt, al dat hij niet naar de bijeenkomst zal komen als deze achter gesloten deuren plaatsvindt. Hij vindt dat het een openbare zitting moet zijn.

Ook de Europese Volkspartij waarin onder meer de Christen-democraten zijn vertegenwoordigd, zeggen het te betreuren dat er een besloten hoorzitting komt. De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani was echter in een tweet heel opgetogen over de komst van Zuckerberg.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.