Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen over continuïteit BIT nemen toe

Deze week stuurde staatssecretaris Knops (BZK) de langverwachte toekomstscenario's voor het Bureau ICT Toetsing naar de Tweede Kamer. Daaruit blijkt dat eerst onderzoeken moeten worden afgerond naar de juridische basis van het BIT. De VVD maakt zich zorgen over het functioneren van het BIT tot het moment dat het kabinet een besluit neemt.
Jan Middendorp
© VVD
VVD

VVD is niet gerust op houding van de staatssecretaris zoals die blijkt in de brief. "De VVD heeft al duidelijk zijn zorgen geuit over de bemensing van het BIT. Hoewel de staatssecretaris in de brief aangeeft er zorg voor te dragen dat het BIT ook in de toekomst over voldoende capaciteit en kwalitatief hoogwaardig personeel kan beschikken, zegt hij in de regels daarboven dat de bemensing van het BIT geen onderscheidend criterium is in de weging van de positioneringsscenario's. Dat het salaris van het nieuwe hoofd van het BIT naar beneden is bijgesteld, is voor mij geen goed signaal", zegt VVD-parlementariër Jan Middendorp tegen AG Connect.

Scenario's te vaag

Middendorp spreekt wel zijn waardering uit dat Knops duidelijk is dat hij belang hecht aan de voortzetting van het BIT. Dat hij daar de tijd voor neemt is geen probleem. "De staatssecretaris moet alle opties onderzoekenzodat we als Kamer kunnen besluiten over het mandaatvan het BIT. Voor de VVD zijn onafhankelijkheid, bemensing, aansturing en toegankelijkheid van de Kamer cruciaal."

De staatssecretaris moet daarom naast de juridische basis ook goed kijken naar de effectiviteit van het toekomstige BIT. "Het belangrijkste is dat het BIT een onafhankelijk intern toetsingsbureau kan blijven."

Werk gaat wel door

Middendorp maakt zich ook zorgen over de periode tot BIT in de nieuwe vorm actief kan worden. "Er is al een aantal mensen vertrokken en we hebben op korte termijn mensen nodig die het werk wat er ligt kunnen doen!"

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in