Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom gaat directe strijd aan met Teams, Outlook, 365, Gmail en meer

Gebruikers van Zoom kunnen bij die online dienst voortaan ook mails ontvangen. Daarnaast wordt de videovergader-app uitgebreid met een kalender, zodat gebruikers hun eigen agenda kunnen bijhouden. Met de updates wil Zoom breder concurreren met onder meer Teams van Microsoft en Meet van Google plus aanverwante mail- en agendadiensten.
Zoom
© Zoom
Zoom

Volgens Zoom kan het mensen tijdens een gemiddelde werkweek vier uur schelen als ze niet naar andere diensten hoeven over te stappen voor het afhandelen van mails en het ontvangen van agendameldingen. Het bedrijf haalt daarbij ook een recent onderzoek van de Harvard Business Review aan waaruit blijkt dat de gemiddelde gebruiker bijna 1200 keer per dag wisselt tussen verschillende applicaties en websites (in verschillende tabbladen in mogelijk ook nog verschillende browsers).

Compatibel met concurrentie

Zoom biedt met zijn nieuwe mail- en agenda-optie aansluiting op gebruikersaccounts bij Gmail van Google en 365 van Microsoft. Zo kun je "je bestaande e-mail en agenda gebruiken naast Zoom Meetings, Team Chat, Whiteboard en Phone", somt de aanbieder op. Dit gebruik werkt twee kanten op zodat ook vanuit Zoom bijvoorbeeld een gesprek in de agenda valt te zetten. Binnenkort komt crossplatformgebruik voor desktopsystemen en mobiele apparaten.

Zoom Mail and Calendar is nu in bèta beschikbaar, voor alle Zoom-gebruikers. Geruchten over deze flinke functionele uitbreiding doen al sinds eind 2020 de ronde. Het debuut van mailfunctionaliteit werd toen in 2021 verwacht, aldus ingewijde bronnen. De agendafunctionaliteit was toen echter nog niet zo vergevorderd in de ontwikkeling als de mailmogelijkheid. Het is nu niet duidelijk of Zoom langer over de ontwikkeling gedaan heeft dan eerst gepland.

Dankzij corona

Zoom, dat voluit Zoom Video Communications heet, is in 2011 opgericht. Het aantal gebruikers van de gebruiksvriendelijk opgezette app, is door de coronapandemie explosief toegenomen. Lockdowns, quarantaine, thuiswerken en hybride werken hebben het gebruik van Zoom aangejaagd.

Bijna van de ene op de andere dag moesten namelijk miljoenen mensen over de hele wereld vanuit huis gaan werken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In december 2019 vergaderden in totaal zo'n 10 miljoen deelnemers per dag via Zoom, in april 2020 was dat aantal gestegen naar meer dan 300 miljoen. Recentere cijfers zijn er echter niet. Zoom heeft tegenwoordig ruim 6300 medewerkers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in