Beheer

Windows 10
Windows 10

Zo blokkeer je advertenties in Windows 10

Sommigen ergeren zich groen en geel aan Microsofts 'suggesties', maar met deze tips ben je er snel van af.

© CC0 Public Domain
23 maart 2017

Sommigen ergeren zich groen en geel aan Microsofts 'suggesties', maar met deze tips ben je er snel van af.

Suggesties, aanbevolen apps, tips, noemt Microsoft het. Maar velen ervaren die als advertenties. En ergeren zich er groen en geel aan.

Maar dat hoeft niet meer. Ten minste, als je er niet tegenop ziet om in te grijpen in het register van Windows 10. Want dat is wat een tooltje van Ghacks doet.

Martin Brinkmann van Ghacks heeft dat tooltje ontwikkeld. Het biedt de mogelijkheid om met een dubbelklik de 'sugggesties' van Microsoft voortaan te weren. Desgewenst kan men ze ook weer met hetzlefde tootje inschakelen, overigens.

Het tooltje blokkeert advertenties alleen op plekken die via het register te beïnvloeden zijn. Dan gaat het met name om de Verkenner, het Startmenu en de ongevraagde suggesties via pop-ups, Desgewenst kunnen met het tool ook het slaapstandscherm en Cortana uitgeschakeld worden. Vóór toepassing van het tooltje kan men wel beter een back-up van het register maken. De webpagina waarop Brinkmann van Ghacks dat heeft gepubliceerd, bevat een link naar instructies voor het maken van zo'n back-up.

Met ingrijpen in het register kun je niet alle advertenties blokkeren die Microsoft je wenst te serveren. Brinkmann heeft daarom nog enkele aanvullende maatregelen verzameld waarmee je verschoond kunt blijven van de resterende boodschappen die Microsoft met je wil delen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 17 april 2017 18:18
Anoniem 26 maart 2017 09:40

'sugggesties'; hetzlefde; tootje, even de taalfouten eruit halen.
Info is prettig, taalfouten slordig.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.