XP mode van Windows 7 werkt niet op alle processors

7 mei 2009
De bruikbaarheid van de XP mode in Windows 7 wordt beperkt doordat niet alle processors deze optie kunnen verwerken. Met name laptops ontberen nogal eens de juiste processor.
Microsoft introduceerde de XP mode in Windows 7 om de overstap voor bedrijven makkelijker te maken. Met de XP mode kan men eventueel aanwezige maatwerkapplicaties die niet overweg kunnen met nieuwere Windows-versies, toch blijven gebruiken.

De bruikbaarheid van deze optie wordt echter beperkt door het feit, dat deze optie gebruik maakt van Intel Virtualization Technology danwel de door AMD ontworpen tegenhanger. Die techniek is in lang niet alle processors die nu op de markt zijn ingebakken; met name bij laptops zijn vele modellen te vinden waarvan de processor geen voorziening voor virtualisatie biedt.
 
Volgens columnist Adrian Kingsley-Hughes van ZDNet moet je ook oppassen of je wel de juiste versie van het BIOS op je computer hebt draaien. Niet alle BIOS-varianten kunnen met XP mode overweg. Kingsley-Hughes ziet niet veel in de XP mode van Windows 7, vanwege de problemen met processors, maar ook omdat de XP mode apart beheerd en beveiligd moet worden, met alle rompslomp en kosten van dien. De bevindingen van Kingsley-Hughes zijn hier te lezen.  
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.