Overslaan en naar de inhoud gaan

Xiaomi komt naar Europa, maar zonder telefoons

Xiaomi gaat zijn e-commerce platform Mi Store lanceren in Europa. De populaire smartphones van de Chinese e-commerce specialist zullen hier echter niet verkocht worden. Accessoires zoals de net aangekondigde action camera Mi Pro wel.
Xiaomi Mi Pro
© Xiaomi
Xiaomi

Het was (voormalig Google topman) Hugo Barra van Xiaomi die tijdens een sessie op het Mobile World Congress liet weten dat Xiaomi zijn e-commerce platform binnenkort ook in Europa wil lanceren.

Wij kennen Xiaomi als een producent van populaire smartphones, maar in eigen land is het Chinese bedrijf nog meer gekend omwille van zijn goed uitgebouwde e-commerce platform.

Met dat platform wil Xiaomi naar Europa komen. Niet om smartphones te verkopen, want dat zal volgens Barra in eerste instantie niet gebeuren (het bedrijf gaat na China focussen op India voor zijn telefoons), maar wel om accessoires en andere producten te verpatsen aan Europese consumenten.

"De Mi.com winkel zal er in Europa helemaal anders uitzien dan in Azië", aldus de global vice president, "voor een stuk omdat we hier geen telefoons zullen verkopen, maar andere dingen."

Accessoires uit eigen stal, zoals de Mi Band-activiteitstracker, de pas aangekondigde Mi Pro-action camera (een concurrent voor de GoPro), een reeks koptelefoons en enkele krachtige batterijen, zullen wel worden aangeboden.

De Europese onlinewinkel moet ook dienst doen als 'feedback'-loop rond nieuwe producten die Xiaomi in de markt wil zetten. Tot slot was Barra ook heel duidelijk over de richting die het Chinese bedrijf wil uitgaan. "We zien Xiaomi steeds meer als een lifestylemerk", klonk het in Barcelona.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in