Overslaan en naar de inhoud gaan

Xerox stopt overname HP door coronavirus

Xerox staakt voorlopig zijn pogingen om concurrent HP over te nemen. In een verklaring zegt de Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van zijn ecosysteem. De twee partijen zijn sinds november vorig jaar in een strijd verwikkeld nadat Xerox liet weten HP over te willen nemen, maar HP dat niet ziet zitten.
Xerox multifunctionals
© Xerox
Xerox

In de verklaring zegt CEO John Visentin de wereldwijde ontwikkelingen rondom corona te volgen en de verspreiding ervan te willen beperken. "Daarom vinden we het verstandig om het doen van aanvullende presentaties, interviews met media en ontmoetingen met aandeelhouders van HP uit te stellen zodat we onze tijd en middelen kunnen besteden aan het beschermen van de Xerox-belanghebbenden tegen de pandemie”, aldus CEO John Visentin.

35 miljard dollar

In de verklaring laat Xerox verder weten dat de beslissing niet is genomen door de waardedaling die het bedrijf momenteel in de financiële markten ervaart of door de tijdelijke opschorting in handel van aandelen van HP. Xerox laat in het midden of het staken van de overnamepoging tijdelijk is.

Vorige week wees HP nog een nieuw overnamevoorstel van Xerox af. Het vijandige bod werd toen verhoogd naar 35 miljard dollar. HP vindt dat te laag en raadt zijn aandeelhouders aan om niet in te gaan op het bod.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in