Overslaan en naar de inhoud gaan

World Online-claimzaak toch nog niet verjaard

Het financiële fiasco van de eerste internetzeepbel wordt grotendeels vertegenwoordigd door de beursgang van internetprovider World Online. Toenmalig topvrouw Nina Brink (tegenwoordig Nina Storms) claimt nog bijna 183 miljoen euro als bonus tegoed te hebben. Ze heeft hiervoor nu net een juridische tussenoverwinning geboekt.
rechtspraak

De Hoge Raad oordeelt namelijk dat haar zaak toch niet verjaard is. Het hoogste gerechtshof in Nederland bevestigt hiermee het eerdere oordeel van het Hof in Den Bosch. Daar is vorig jaar bepaald dat de claim van Storms niet is verjaard, waarmee een eerdere uitspraak van de rechtbank in Almelo ongedaan werd gemaakt.

Megabonus

De voormalige topvrouw van World Online heeft haar claim ondergebracht in een stichting die in 2012 naar de rechter is gestapt. Inzet is de megabonus die investeringsmaatschappij en aandeelhouder Reggeborgh toen vóór de beursgang in 2000 zou hebben toegezegd aan haar. Storms stelt dat zij 1,5 procent van de aandelen zou krijgen van investeerder Reggeborgh, toen onder leiding van zakenman Dik Wessels.

Het gaat om een bedrag van 182.681.479 euro, ofwel zo’n 182,7 miljoen. Deze beloofde bonus zou volgens Storms worden opgenomen in de prospectus voor de beursgang van World Online, maar dat is toen niet gebeurd. Zij stelt echter dat ze harde toezeggingen heeft, onder meer van Reggeborgh-topman Henry Holterman. Hij is de schoonzoon van Wessels.

‘Leugens’

Miljardair Wessels, van bouwbedrijf VolkerWessels, is in november overleden en heeft de beweringen van Storms altijd als leugens weggezet. Naast de door Storms aangehaalde toezegging door Holterman (per mail in februari 2000) zou de bonus echter ook voorkomen in de notulen van een commissarissenvergadering, meldt Quote.

De nu door Storms geboekte juridische overwinning is een tussenstap in deze langlopende affaire rondom de spectaculair geflopte beursgang van World Online. Zij is drie jaar na die beursflop nog in een civiele zaak veroordeeld voor misleiding van aandeelhouders. Haar volgende stappen nu zijn het daadwerkelijk weten te bewijzen dat de geclaimde bonus is toegezegd, en dat Holterman daar weet van had.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in