Overslaan en naar de inhoud gaan

Word krijgt woordvoorspelling

Microsoft voorziet zijn tekstverwerker Word van tekstvoorspellende mogelijkheden. Deze nieuwe functionaliteit moet komende maand al worden uitgerold, nadat mailclient Outlook al is voorgegaan. Gebruikers van clouddienst Microsoft 365 krijgen deze toevoeging automatisch.
Word Android
© Microsoft
Microsoft

De komst van voorspelling van welke woorden gebruikers willen of gaan invoeren in Word volgt op stappen die concurrent Google al heeft gezet. De Smart Compose-functie in online-tekstverwerker Google Docs benut al machine learning om volgende woorden in zinsconstructies te voorspellen en aan de gebruiker te suggereren. Dit moet het opstellen van tekstdocumenten versnellen.

Microsoft heeft vorig jaar een bèta aangekondigd voor de tekstvoorspelling in Word. De functionaliteit is nu opgedoken in de officiële roadmap voor Microsoft 365, zo heeft technieuwssite Neowin opgemerkt. In die productplanning van Microsoft voor zijn cloudaanbod staat de maand maart vermeld voor de uitrol.

Data niet 'naar buiten'

Gebruikers krijgen de aangedragen tekstsuggesties in grijs aangeboden en kunnen die accepteren door op de Tab-toets te drukken. Actief gebruik moet na verloop van tijd de kwaliteit verbeteren, op basis van de schrijfstijl van de gebruiker. In de bèta-aankondiging van september vorig jaar geeft Microsoft aan dat data van gebruikers niet de grenzen van de gebruikersorganisatie (tenant boundary) verlaat. De functionaliteit valt ook geheel uit te schakelen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in