Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows-upgrade bij oude versie Avast of AVG geblokkeerd

Microsoft blokkeert upgrades naar Windows 10 versie 1903 en 1909 voor computers die bepaalde oudere versies van Avast Antivirus of AVG Antivirus geïnstalleerd hebben. Volgens het bedrijf is er een compatibiliteitsprobleem tussen het besturingssysteem en de software. Ook computers met een verouderde Qualcomm WiFi-driver krijgen geen upgrades binnen.
Windows 10 logo

De problemen doen zich specifiek voor bij applicaties van Avast en AVG met Antivirus-versie 19.5.4444.567 of eerder, schrijft Microsoft op zijn website. Volgens het bedrijf worden deze versies van de software nog door een kleine groep mensen gebruikt. 

Computers en servers met deze versies van de software krijgen geen upgrade naar Windows 10 versie 1903 of 1909, of naar Windows Server versie 1903 of 1909. Pas als de antivirussoftware geüpdatet wordt, worden de upgrades beschikbaar. 

Wat het probleem precies is, heeft Microsoft niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend hoe groot de groep mensen is die deze versies van de antivirussoftware nog gebruiken. 

Ook blokkade bij Qualcomm driver

Microsoft heeft de upgrades niet alleen geblokkeerd voor computers met oudere antivirussoftware, maar ook voor apparaten die bepaalde WiFi-drivers van Qualcomm draaien. Deze computers kunnen niet upgraden naar Windows 10 versies 1903, 1909 en 1809. 

Ook in dit geval spreekt Microsoft over een compatibiliteitsprobleem. Getroffen computers kunnen last hebben van verlies van WiFi-connectiviteit als ze updaten naar een nieuwe versie van Windows 10. De problemen worden opgelost door een nieuwe versie van de driver te installeren. 

Niet handmatig updaten

Computers waarbij de upgrades geblokkeerd worden, krijgen geen automatische update te zien naar de nieuwe versies. Die update wordt pas getoond op het moment dat de getroffen software geüpdatet is.

Microsoft raadt aan om niet handmatig te proberen te updaten naar nieuwe versies van Windows 10, zonder eerst de driver of de antivirussoftware te updaten. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in