Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows-baas Sinofsky: niet geschikt voor vervolg

Sinofsky verlaat Microsoft niet vanwege een gebrek aan succes. Hij is er na het Vista-debacle in geslaagd Microsoft in korte tijd twee vernieuwde besturingssystemen te laten produceren. Maar Sinofsky heeft karaktereigenschappen die ook bij Steve Jobs te vinden waren: veeleisend en de neiging veel mensen tegen zich en tegen elkaar in het harnas te jagen.
Steven Sinofsky
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Wat Microsoft nodig heeft is een aanvoerder die verschillende teams kan laten samenwerken. Windows 8 is waarschijnlijk het laatste monolithische besturingssysteem. Nieuwe versies gaan waarschijnlijk meer uit samenwerkende componenten bestaan die op een agile manier door verschillende teams worden gebouwd. Sinofsky's karakter zou niet goed passen bij een dergelijke ontwikkeling.

Sinofsky botste met Ballmer

Sinofsky werd ook lange tijd gezien als de natuurlijke opvolger van Steve Ballmer. Kritiek op diens functioneren leidde volgens ingewijden enkele weken terug nog tot een fikse onenigheid. Mogelijk is toen al duidelijk geworden dat Sinofsky niet wilde wachten tot Ballmer op zijn vroegst over 5 tot 6 jaar mogelijk het stokje wil overgeven. Twee weken na de officiële afronding van het Windows 8-project was het eerste moment dat Sinofsky kon terugtreden zonder de introductie van het besturingssysteem veel schade te doen.

Ballmer heeft door de taken van Sinofsky te verdelen over de twee jonge topvrouwen Julia Larson-Green en Tami Reller de eindverantwoordelijkheid over de Windows-divisie weer meer naar zichzelf toegetrokken. Alle ogen zijn nu op hem gericht voor een broodnodige cultuurverandering binnen het bedrijf waarbij de rivaliteit tussen divisies verdwijnt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in