Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 7 en 8.1 officieel passé

Microsoft heeft een volgende stap gezet in het ten grave dragen van het populaire besturingssysteem Windows 7. Ook Windows 8.1 kan nu niet meer voorgeïnstalleerd worden verkocht.
Windows 7

Consumenten konden al langer geen pc's meer kopen met Windows 7 voorgeïnstalleerd. Bedrijven konden dat echter wel. Tot gisteren. Microsoft is nu gestopt met de verkoop van Windows 7 Professional in combinatie met hardware. Ook de verkoop van alle versies van Windows 8.1 in combinatie met hardware is nu gestopt. Vanaf nu kunnen pc-producenten alleen nog Windows 10 leveren. Wat er nu nog aan Windows 7 en Windows 8.1-pc's verkrijgbaar is, komt uit de voorraden aan licenties van de producenten.

Wanneer die voorraad op is, er nog een manier over voor organisaties om Windows 7 op nieuwe pc's te krijgen. Ze moeten de hardware aanschaffen met Windows 10 en vervolgens een downgrade te doen naar Windows 7.

Twee jaar uitstel

Aanvankelijk zou Microsoft op 31 oktober 2014 stoppen met de verkoop van Windows 7 Professional. Maar het bedrijf week van de eigen regels af en staakte alleen de verkoop van de consumentenversie. Het uitstel was op dat moment voor onbepaalde tijd. Microsoft beloofde een jaar voordat het doek zou vallen, te waarschuwen. Dat moment kwam een jaar later.

Microsoft blijft ondersteuning bieden voor Windows 7 tot januari 2020.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in