Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 11 ondersteunt Google Play Store via niet-officiële tool

Windows 11 krijgt een integratie met de Amazon App Store om Android-apps te installeren. De Google Play Store wordt officieel niet ondersteund, maar blijkt wel degelijk te werken in Windows 11. Een niet-officiële tool van een ontwikkelaar maakt het gebruik van de Play Store mogelijk.
Windows 11
© Microsoft
Microsoft

De tool draagt de naam WSAGAScript en staat op GitHub, zo schrijft onder meer Tweakers. Volgens de ontwikkelaar is de tool niet bedoeld voor dagelijks gebruik door consumenten en wel om de functionaliteit te testen.

De eerste versie van WSAGAScript had root-toegang nodig op het Windows Subsystem om te kunnen inloggen in de Google Play Store. Met de nieuwste versie is dat niet meer nodig. Wel blijft het noodzakelijk om het Windows Subsystem te verwijderen en te vervangen door een variant met ingebouwde Google-diensten. Om geïnteresseerde ontwikkelaars en hobbyisten op weg te hebben, heeft de ontwikkelaar een uitlegvideo gemaakt en die op YouTube geplaatst.

Microsoft kan de functie blokkeren 

De mogelijkheid om de Google Play Store op Windows 11 te gebruiken, is onder meer interessant omdat deze appwinkel veel meer apps en games bevat dan de Amazon App Store. Grote vraag is of Microsoft het gebruik van Googles appwinkel toe gaat staan. Voor het gebruik van de Play Store zijn in principe (betaalde) rechten nodig, die Microsoft nu vermoedelijk niet heeft. Daarnaast is het voor te stellen dat Amazon contractueel met Microsoft heeft afgesproken dat de Amazon App Store de enige appwinkel in Windows 11 mag zijn. 

Het zou dus goed kunnen dat Microsoft technische beperkingen in Windows 11 gaat doorvoeren die het gebruik van de Google Play Store onmogelijk maken. Windows 11 krijgt op korte termijn officieel ondersteuning voor de Amazon App Store, waaruit consumenten apps kunnen installeren om op hun computer te gebruiken. De appwinkel is al te gebruiken in de nieuwste Windows 11-bèta. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in