Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 11 komt begin oktober, als gratis upgrade

Microsoft maakt nu bekend dat het Windows 11 op 5 oktober beschikbaar stelt. Vanaf die dag wordt het nieuwe besturingssysteem aangeboden als gratis upgrade voor Windows 10-pc's "die daarvoor in aanmerking komen". Nieuwe computers kunnen vanaf 5 oktober met Windows 11 voorgeïnstalleerd worden gekocht.
Windows 11
© Microsoft
Microsoft

De mogelijkheid voor huidige systemen met Windows 10 om te upgraden naar 11 is afhankelijk van de hardware. Microsoft stelt daarvoor relatief strikte eisen, waardoor effectief pc's van vóór 2019 afvallen. Eind afgelopen week heeft de softwaremaker zijn hardwarevereisten nog iets bijgesteld, onder meer ten gunste van de eigen Surface Studio (van eind 2018).

Uitrol en upgrades monitoren

De komst van Windows 11 op computers die wel voldoen aan de systeemvereisten zal niet snel verlopen. Microsoft hanteert een gefaseerde uitrol, die tot medio 2022 zal lopen. Dan krijgen alle in aanmerking komende devices de gratis upgrade aangeboden, meldt Microsoft nu. Tijdens de uitrol zal het bedrijf ook meten, "met een focus op kwaliteit".

"Nieuwe devices die in aanmerking komen voor de upgrade zullen als eerste de upgrade aangeboden krijgen. Daarna zal deze in de loop van de tijd worden uitgerold naar devices die al op de markt zijn, op basis van: intelligentiemodellen die rekening houden met de geschiktheid van de hardware, betrouwbaarheidscriteria, leeftijd van het device en andere factoren die van invloed zijn op de upgrade-ervaring."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in