Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 stopt nieuws-widget in de taakbalk

Microsoft bezorgt bètatesters van Windows 10 een nieuwe nieuwswidget in de taakbalk. Deze toevoeging voor 'News and Interests' komt rechtsonder in beeld, en omvat bijvoorbeeld ook het weerbericht. De opzet doet denken aan de 'live tiles' van het omstreden Start-menu in Windows 8.
Windows 10 taskbar
© Microsoft
Microsoft

Windows-gebruikers en -beheerders die zich hebben aangemeld voor Microsofts testprogramma Windows Insiders krijgen met de nieuwste bètarelease snellere toegang tot nieuws en interesses. Build 21286 van Windows 10 is voorzien van een widget die prominent in beeld is in de klassieke taakbalk van het pc-besturingssysteem. Daar staat dan een geïntegreerde feed van dynamische internetcontent, zoals nieuws- en weerberichten die gedurende de dag worden bijgewerkt.

'Niet meer omschakelen'

Senior program manager Brandon LeBlanc kondigt deze vernieuwing aan in een blogpost. Daarbij geeft hij aan dat de feed valt te personaliseren, met "relevante content op maat voor jou". De Microsoft-topman prijst de nieuws-widget aan: hij stelt dat gebruikers niet langer hoeven te schakelen tussen apps "of tussen je pc en smartphone" om op de hoogte te blijven van het nieuws en zaken waar ze in zijn geïnteresseerd. Vanuit de taakbalk valt voortaan naadloos een blik te werpen op berichten, "wanneer je maar wilt gedurende de dag", blogt LeBlanc.

Microsoft gaat prat op meer dan 4500 bekende bronnen voor de nieuws-, sport- en weerberichten die het in de taakbalk aanbiedt. Naast het naar voorkeur instellen van de weergegeven berichten kunnen gebruikers de nieuwe widget ook uitschakelen via de optie van een rechtermuisklik; op de taakbalk van Windows 10. Deze taakbalkwidget komt nu eerst naar testers in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en India.

De nieuwe nieuws-widget in actie:

Windows 10 'News and Interests' widget

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in