Beheer

Windows 10 privacyinstellingen maken snelle 360 graden draai

12 februari 2016
Microsoft zou de eindgebruiker volledige controle geven over wat er met het bedrijf wordt gedeeld in het kader van het 'Telemetry'-programma. En dan toch weer niet.

De eerste mededeling kwam van Forbes. Techblogger Gordon Kelly zei gisteren van Microsoft te hebben gehoord dat er later dit jaar een update van Windows 10 komt waardoor eindgebruikers volledige controle krijgen over  alle telemetry-gegevens en over andere data waardoor de acties van gebruikers kunnen worden gevolgd. Er zou zelfs een mogelijkheid komen al dit uitgaande verkeer te blokkeren. Microsoft zou overigens gebruikers sterk ontraden van deze blokkade gebruik te maken.

De mededeling zou volgens Kelly aansluiten op een bericht dat hij in september al van Microsoft had ontvangen dat gebruikers meer controle over het Telemetry-programma zouden krijgen.

Gelijk al weer tegengesproken

Ed Bott van ZDNet verwijst echter de claims van Kelly naar de prullenbak. Hij zegt van drie, van elkaar onafhankelijke bronnen bij Microsoft te hebben gehoord dat er geen plannen bestaan voor versoepeling van de deelname aan het Telemetry-programma en dat de verklaring waar Kelly het over heeft, niet bestaat.

Volgens Bott is Kelly in de war met een aankondiging in een blog van Microsoft waarin als onderdeel van de 'Enterprise feature' bedrijven de mogelijkheid krijgen meer controle uit te oefenen op de data die in het kader van Telemetry naar Microsoft worden verzonden. Die aanpassing is er inderdaad gekomen, in november 2015, in de Enterprise Edition. In de blog uit september heeft Microsoft inderdaad gezegd dat het gebruik van de beperking sterk wordt ontraden. Maar die mogelijkheid komt er dus niet voor e gebruikers van een Home- of Pro-versie van Windows 10.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.