Development

Windows
Windows 10 Eye Control

Windows 10 kan je ogen volgen

Microsoft kondigde gisteren Eye Control aan, een manier om het besturingssysteem met je ogen te besturen.

Windows 10 Eye Control © Microsoft
3 augustus 2017

Windows 10 eye control

De nieuwe eigenschap is vooral bedoeld voor mensen met een beperking die niet op de reguliere manier muis en toetsenbord kunnen bedienen.

Microsoft kondigde Eye Control eergisteren aan in een blog en heeft de eigenschap direct toegevoegd aan Build 16257, die gisteren beschikbaar kwam in het Insider testprogramma.

Idee komt uit hackathon

Het nieuwe besturingselement is de uitkomst van een hackathon onder eigen personeel die in 2014 werd gehouden. Het winnende team raakte geïnspireerd door het lot van Steve Gleason, een American Footballspeler die als gevolg van de ziekte ALS steeds meer de controle over zijn spieren verliest. Gleason had zelf Microsoft benaderd met de vraag wat het bedrijf voor hem kon doen.

Hij hoopt dat er op een gegeven moment een remedie komt voor zijn ziekte maar realiseert zich dat hij tot dat moment zijn heil moet zoeken in technologie die hem in staat stelt te communiceren en te spelen met zijn zoontje. Na een hackathon van drie dagen was de Eye Gaze Wheelchair als prototype klaar. CEO Satya Nadella riep persoonlijk dit project uit tot het beste van de in totaal 3000 projecten die in de hackathon waren gestart.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!