Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 doet Windows 95-iconen de deur uit

Windows 10 krijgt een flinke verjonging qua uiterlijk en werkt daarmee een reeks klassieke iconen uit het besturingssysteem. De herziening van de user interface (UI), wat de projectnaam Sun Valley heeft, vervangt iconen voor OS-elementen die stammen uit het tijdperk van Windows 95.
Windows 95

Uitgelekte details van een aankomende build van Windows 10 tonen de herziening en vervanging van diep ingebouwde iconen voor onder meer diskettestations, internetverbindingen, printers, geheugen(chips), en netwerkschijven. Het schrappen van de klassieke Windows 95-iconen is opgemerkt door technieuwssite Windows Latest.

Verjongingskuur, voor jonger publiek?

De visuele verandering voor Windows 10 omvat meer dan alleen de oude iconen voor onderdelen van het besturingssysteem. Deze afbeeldingen zijn aanwezig in het Shell32.dll-bestand, wat in de System32-map van de Windows-installatiemap staat. Sommige van de nieuwe iconen zijn een flinke verandering, maar andere brengen slechts een subtiele verandering.

Het is nog niet bekend wanneer 'Sun Valley' af is en naar eindgebruikers wordt uitgerold. Naar verwachting gebeurt dat later dit jaar in de tweede grote update voor Windows 10: de zogeheten 21H2-release. Microsoft brengt grofweg elk half jaar een grote nieuwe release uit van zijn besturingssysteem, die voorheen dan de lente- en de herfst-update werden genoemd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in