Wikimedia haalt 20 miljoen dollar op

3 januari 2012
De jaarlijkse fondsenwervingscampagne van de Wikimedia Foundation heeft 20 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee kan Wikimedia ruim 70 procent van zijn kosten dekken.

Met het geld kan Wikimedia de wiki’s blijven aanbieden zonder advertenties. Wikipedia  alleen al trekt maandelijks gemiddeld 470 miljoen unieke bezoekers. Daarmee is het de 5e best bekeken website wereldwijd. 
Wikimedia Foundation, het moederbedrijf van Wikipedia en andere super-wiki’s werft sinds 2003 giften om deze sites in stand te kunnen houden. De opbrengst stijgt elk jaar, zo laat het bedrijf weten.

28,3 miljoen dollar nodig

Bij Wikimedia werken 97 mensen. Het geschatte benodigde budget voor dit jaar is 28,3 miljoen dollar. Het geld dat gedoneerd is, zal gebruikt worden voor de aanschaf van hardware, de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit op de site, uitbreiding van de mobiele dienstverlening, ondersteuning van de vrijwilligers en juridische hulp.
De rest van het geld dat Wikimedia nodig heeft, komt vrijwel zeker in de loop van het jaar binnen via grote donoren. Zo doneerde de Brin Wojcicki Foundation dit najaar nog een half miljoen dollar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.