Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie wordt de beste ICT’er in het mbo?

Van woensdag 20 maart tot en met vrijdag 22 maart vinden in de RAI te Amsterdam de finales van de ICT-beroepenwedstrijden plaats; ook wel bekend als de Skills Heroes.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het middelbaar beroepsonderwijs, waarbij er wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren zijn. Binnen ICT zijn er twee wedstrijden: ICT Beheer en Applicatie Ontwikkeling.

Voorafgaand aan de finale hebben scholen de kans gehad om voorrondes te organiseren op de eigen school. WorldSkills Netherlands heeft hiervoor wedstrijdopdrachten ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de regionale kwalificatiewedstrijden, waarbij zij het openmen tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan uiteindelijk door naar de finale. Daar wordt bekend wie zich de nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Door naar EK en WK?

De nationale kampioenen kunnen deelnemen aan EuroSkills (een soort EK) en uiteindelijk zelfs WorldSkills (een soort WK). Daarnaast verdienen de de winnaars van de Nederlandse ICT-beroepenwedstrijden ook een studiebeurs van CA-ICT; een zogenaamde CA-ICT Award. Het gaat om een bedrag van 2500 euro dat zij kunnen gebruiken om hun ICT-carrière een financiële impuls te geven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een eigen bedrijf opzetten met behulp van de beurs, of kunnen er vouchers voor certificering worden aangeschaft, of een vervolgstudie worden betaald.

Oud-winnaars

Loket MBO-ICT portretteerde 4 eerdere winnaars van de ICT-beroepenwedstrijd: Luuk Isbouts, Rens Vlemmings, Rik van de Wiel en René Buunk. Zij ontvingen ieder een CA-ICT Award. Tijdens de finale in de RAI zullen oud-winnaars Rens Vlemmings, Rik van de Wiel en Tom Droste deel uitmaken van de jury die de twee wedstrijden voor ICT’ers beoordelen. De jury wordt aangevuld met externen van onder meer de Stichting Praktijkleren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in