Overslaan en naar de inhoud gaan

'Wie Windows 7 blijft gebruiken doet dat op eigen risico'

Dat is de motivatie die Chief Marketing Officer Chris Capossela in een interview geeft voor Microsofts aan houdende druk op consumenten om te upgraden. In de jongste variant biedt Microsoft gebruikers van Windows 7 en 8.1 nu de keus om Windows 10 meteen te installeren, of op zijn minst alvast de benodigde bestanden te downloaden. Dat kun je wel wegklikken, overigens.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar als Microsoft doet wat het gezegd heeft, worden vanaf volgende maand de Windows 10-bestanden sowieso gedownload, en krijgt de consument dan de keus of-ie nu wil upgraden.

Een vraag aan Microsoft of het ook mogelijk is kenbaar te maken dat je niet in Windows 10 geïnteresseerd bent en dus graag van deze boodschappen verschoond blijft, staat nog uit. Maar af te lezen aan de woorden van Capossela zal Microsoft dat voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 met machines die geschikt zijn voor Windows 10 niet gemakkelijk maken. "Voor ons ishet ontzettend belangrijk om te proberen een einde te maken aan de fragmentatie van Windows, en dus vinden we dat we bij iedere machine die Windows 10 kan draaien al het mogelijke moeten doen om mensen richting Windows 10 te bewegen."

Niet meer bij de tijd en minder veilig

Even verderop zegt Capossela dat Microsoft zich zorgen maakt dat mensen met een besturingssysteem van 10 jaar oud nieuwe printers niet aan de praat krijgen of nieuwe spelletjes niet kunnen spelen. Ook virussen en andere beveiligingsproblemen spelen een rol bij Microsofts pushen van Windows 10. "Weet u, we zijn bereid om enig ongemak te accepteren als we denken dat we daardoor meer mensen naar een veiliger, beter besturingssysteem krijgen dat eerlijk gezegd beter is voor iedereen in het ecosysteem."


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in