Beheer

Netwerken

Wide Area Networks: stabiele markt

9 oktober 2012

WAN een algemene voorziening

Het percentage vestigingen dat geen gebruik maakt van een Wide Area Network is ver in de minderheid. De bedrijven met minder dan 100 schermen trekken het gemiddelde omlaag, maar bij de grote bedrijven gebruiken vier op de vijf of meer een WAN.

Meer internationale verbindingen

Het percentage vestigingen met een internationaal WAN is de laatste drie jaar gestegen van 18 naar 20 procent. Vooral de vestigingen van multinationals (30 procent) en grote Nederlandse bedrijven (32 procent) gebruiken ze. In de publieke sector komt zo’n internationaal WAN nagenoeg niet voor.

 

Glasvezel populairst

Het merendeel van de internetverbindingen in het bedrijfsleven en de publieke sector bestaat uit glasvezel: 54 procent kiest voor deze methode. Voor DSL kiest 38 procent. Alleen in de handel, de transportsector en de industrie is DSL (nog) gebruikelijker dan glasvezel.

 

KPN gaat aan kop

KPN is verreweg de grootste provider van Wide Area Network-aansluitingen. Onder eigen naam heeft het ruim een derde van de markt in handen, dochter XS4ALL meegerekend bijna de helft. Bij grote bedrijven en multinationals heeft KPN op eigen kracht al net iets meer dan de helft van de markt in handen.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!