Loopbaan

Carriere
arbeidsmarkt

Werknemers stellen meer eisen

Nederlandse werknemers – met name in de IT- stellen hogere eisen ten aanzien van hun takenpakket, werk-privébalans en salaris.

17 mei 2017

IT’ers hebben steeds meer vertrouwen als het gaat om het behoud van hun baan, blijkt uit de AG Connect Salary Survey. Zij gaan door het toegenomen vertrouwen steeds hogere eisen stellen, blijkt ook uit de Job Confidence Index van recruitmentspecialist PageGroup.

In de Job Confidence Index wordt elk kwartaal de stemming onder werkenden en werkzoekenden onderzocht. Hier kwam onder meer uit naar voren dat in het eerste kwartaal van 2017 58 procent van de werkzoekenden verwacht dat de arbeidsmarkt verbetert, tegenover 51 procent in het eerste kwartaal van 2016. Aan het begin van 2016 dacht nog 63 procent van de werkenden en werkzoekenden dat de economische situatie een gunstig toekomstperspectief bood, nu is dat maar liefst 79.

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek van Ag Connect en Berenschot dat deze week wordt gepubliceerd, blijkt dat IT’ers nog optimistischer zijn over hun arbeidsmarktpositie. Van de IT’ers die werken voor een IT-bedrijf zegt 86% te merken dat de arbeidsmarkt voor IT’ers verder aantrekt. Bij IT’ers die werkzaam zijn buiten de sector is dat 76%.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!