Loopbaan

Carriere
droombaan

Werkgevers proberen IT-professionals te lokken met extraatjes

Arbeidsvoorwaarden vaak genoemd bij ICT-vacature.

4 april 2017

Arbeidsvoorwaarden vaak genoemd bij ICT-vacature.

Nederlandse IT-werkgevers noemen secundaire arbeidsvoorwaarden veel vaker in vacatureteksten dan werkgevers uit andere sectoren. Op die manier proberen zij potentiële kandidaten over de streep te trekken.

Dat blijkt uit gegevens van de Intelligence Group uit Rotterdam die de teksten van 12.071 ICT-vacatures analyseerde, die in de maand februari open stonden, en vergeleek met in totaal 172.000 vacatureteksten.

Vorige week bleek al uit dat onderzoek dat de mate waarin vacatureteksten doelgroepgericht zijn geschreven in ons land bedroevend laag is. Ingegeven door de krapte op de IT-arbeidsmarkt scoren de teksten van ICT-vacatures gemiddeld 13 procent beter dan gemiddeld.

Pensioenregeling vaakst genoemd

Bijna 45 procent van de onderzochte ICT-vacatures bevat informatie over arbeidsvoorwaarden t.o.v. 33 procent gemiddeld. De arbeidsvoorwaarde die na salaris het meest wordt genoemd in ICT-vacatures is de pensioenregeling. Dat is best opmerkelijk, voor een branche waarin hoofdzakelijk jonge mensen actief zijn. In maar liefst 20 procent van de ICT-vacatures wordt de pensioenregeling genoemd, terwijl dit gemiddeld over alle sectoren slechts in 7 procent van de gevallen zo is.

 

Andere arbeidsvoorwaarden die in de ICT veel worden genoemd zijn:  reiskostenvergoeding (15 procent tegenover 10 procent gemiddeld), auto van de zaak (12 procent versus 6 procent gemiddeld) en bonusregeling/winstdelingregeling (11 procent tegen 6 procent gemiddeld).

Ook andere arbeidsvoorwaarden werden vaker genoemd in ICT-vacatures dan in vacatures in andere branches (zie tabel hieronder). Overigens blijkt uit de Salary Survey - het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot - waarvan de 2017-editie volgende maand wordt gepubliceerd, dat salaris nog altijd de arbeidsvoorwaarde is die IT-professionals het liefst verbeteren willen zien.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel concurrentie

Volgens Ellen van Dieren van de Intelligence Group onderscheiden de vacatureteksten van IT-werkgevers zich in positieve zin van de vacatureteksten in andere sectoren omdat IT-recruiters opereren in een markt waarin grote schaarste heerst. "Uit de vacatureteksten blijkt dat IT-recruiters dankzij de grote mate van concurrentie snappen dat ze zich dienen te onderscheiden met een goed aanbod om het talent te verleiden te solliciteren.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 12 april 2017 17:16

Van de week nog een recruter aan de lijn gehad voor een job bij een detacherings-bureau. Ze zochten "toppers".
Hij begon al te sputteren toen hij mijn, niet gelogen, salaris hoorde.
Daarna de lease auto. De lease auto is een sigaar uit eigen doos. Je betaalt hem zelf maar de meeste kilometers rij je voor de baas. Vind ik geen goede deal.
Hij moet nog terugbellen.

Anoniem 04 april 2017 13:55

Is die bovengemiddelde vermelding van informatie over pensioneregeling echt wel zo opmerkelijk?
Doelgroep: 'jong', dus salaris is nog relatief 'laag'. Daaraan gerelateerde pensioenafdracht is dus ook relatief 'laag'.
Gemak om ermee scoren als recruiter bij het jonge talent: 'hoog'.
Ik ben benieuwd of voor de doelgroep 'senior' de advertentieteksten ook een zo bovengemiddelde hoeveelheid pensioeninformatie bevatten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.