Loopbaan

Carriere

‘Werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid nemen’

19 oktober 2011

Twee engineers van de Rotterdamse managed hoster verzorgen de vakken High Availability en Dynamic Resource Sceduling.

“Er is de laatste tijd veel te doen over bedrijven die kritiek hebben op het curriculum van reguliere ICT-opleidingen. Maar ik vind het te gemakkelijk om langs de zijlijn te staan mopperen. Je kunt het de hogescholen en universiteiten niet verwijten: de ontwikkelingen gaan razendsnel, de budgetten zijn beperkt en als je iets wijzigt in het curriculum duurt het een paar jaar voordat de eerste studenten de schoolbanken uitstromen”, vertelt directeur John Knieriem.

Hij vindt dat werkgevers de hand in eigen boezem moeten steken en moeten kijken hoe ze de kloof tussen opleiding en praktijk kunnen helpen dichten. Knieriem hoopt met de colleges niet alleen een bijdrage te leveren aan een betere aansluiting van de technische opleiding op de hostingpraktijk, maar hij wil zo ook high potentials winnen voor de hostingbranche en voor het vak virtualisatie. “Ik doe dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid, maar natuurlijk wel in een zakelijke context.” Want de branche groeit sterk en Intermax groeit mee. “Maar we zouden nog harder kunnen groeien als er voldoende aanbod van goed opgeleid personeel met kennis van virtualisatietechnologie zou zijn.”

Intermax startte in november 2010 zijn eigen Academy, waarop een paar starters per jaar uit allerlei technische disciplines een opleiding op maat krijgen. Hierbij is er zowel aandacht voor ‘harde’ IT-competenties als ‘soft skills’. Via de colleges op de Haagse Hogeschool wil Intermax studenten al in een vroeger stadium laten kennismaken met virtualisatietechnologie. “Als ik meer mensen weet te interesseren voor een carrière in onze branche, zal dit de kwaliteit van de dienstverlening, dus ook die van ons, alleen maar ten goede komen”, reageert Knieriem.

Hij wil zijn vak graag sexier maken, zodat het meer jongeren aanspreekt dan nu het geval is. “En het ís ook echt sexy. De ICT-infrastructuur, netwerken, applicaties en data van bedrijven beheren en 24/7 in de lucht houden is van wezenlijk belang geworden voor bedrijven. We werken met ‘cutting edge’ technologie en houden ons bijvoorbeeld bezig met het draaiend houden van een platform van een grote webwinkel in de drukke decembermaand of het up and running houden van een crisissite. Dat is niet minder spannend dan het werk van een verkeersleider op Schiphol of dat van een hersenchirurg.”

De managed hoster draagt de verantwoordelijkheid voor honderden servers, applicaties en verbindingen in Nederland aan klanten als de KLPD, het ministerie van OCW, Gulf Nederland en verschillende zorginstellingen. Er werken zo’n veertig professionals.

Volgens de Intermax-directeur staan we aan de vooravond van een nieuwe omwenteling. “De komst van cloudtoepassingen gaat het bedrijfsleven, maar ook de non-profitsector danig veranderen. Op dit moment realiseren we het overgrote deel van de projecten voor onze klanten al in virtuele omgevingen.”

De hostingbranche heeft volgens Knieriem vooral behoefte aan jonge mensen met een technische achtergrond. “Je moet echt van je vak houden en de drive hebben om jezelf te blijven ontwikkelen. Mijn ervaring is dat dat alleen bij ‘digital natives’ zo is. Veertigplussers redden het hier niet. We hebben het een paar keer geprobeerd, maar het is jammerlijk mislukt. Zij denken nog in geïsoleerde automatiseringsomgevingen en weten hun weg minder goed te vinden op internet”, vertelt de directeur, die de veertig zelf ook gepasseerd is.

De colleges aan de Haagse Hogeschool zijn volgens Knieriem als een druppel die een steen probeert uit te hollen. “Maar als iedereen in de branche ons voorbeeld volgt, dan zijn we er.” Hij roept VMware op ook meer maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. “Er is meer dan het verkopen van licenties en het tevreden stellen van de aandeelhouders. Ze neigen te vervallen in arrogantie en daarmee scoren ze bij mij niet.”

Als de colleges succesvol zijn, gaat Intermax ze ook op andere hbo’s en mbo’s aanbieden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!