Beheer

Personal Tech

Weinig tevredenheid over telecomproviders

14 mei 2014
Maar een op de drie mobieletelefoonbezitters is tevreden met een telecomprovider. De telefoons zelf houden de gemiddelde gebruiker ook maar een goed half jaar tevreden

Dat blijkt uit onderzoek onder 4000 telefoonbezitters in Groot-Brittannië, de VS, Australië en Zuid-Afrika. Het onderzoek is uitgevoerd door WDS, een klantenservice voor telecomorganisaties.

Veel mensen zijn ontevreden. Een op de drie denkt er aan over te stappen op een andere provider. Een kwart doet dat echter niet, omdat het te veel moeite is voor hen.

Ook met de telefoons zelf zijn veel gebruikers niets erg tevreden. Als ze het apparaat net hebben, zijn ze er wel blij mee, maar gemiddeld na 7 maanden neemt die blijdschap fors af. Bijna 60 procent wil een andere mobiele telefoon. Dat wordt dan in veel gevallen een ander merk. Wel zijn Apple-klanten het trouwst. Daarvan wil maar 25 procent een ander merk. Van de Samsung-gebruikers wil 46 procent dan al een telefoon van een andere leverancier en tweederde van de Nokia-klanten kijkt naar een ander merk.

De meeste overstappers kiezen voor Samsung: 33 procent.  20 procent stapt over op Apple.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.