Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarschuwing: ontkoppel je Western Digital My Book externe HD

Western Digital, de producent van de populaire externe harde schijf My Book Live, raadt alle gebruikers aan het apparaat los te koppelen van internet. Gebruikers klagen dat van het ene op het andere moment al hun opgeslagen data verdwenen zijn. Western Digital zoekt naarstig naar de oorzaak van het probleem.
WD My Book
© CC BY-ND 2.0 - Flickr.com
CC BY-ND 2.0 - Flickr.com

De eerste meldingen van ontzette gebruikers verschenen eind vorige week op het supportforum van Western Digital. Het aantal groeide snel. Gebruikers zien dat de mappenstructuur nog wel bestaat, maar dat alle gegevens uit de mappen zijn gewist.

Western Digital houdt het in de waarschuwing op de site op 'kwaadaardige software' die op de apparatuur terecht is gekomen. Het lijkt erop dat de gegevens voorgoed zijn gewist. Voor veel gebruikers gaat het om waardevolle data die in de loop der jaren zijn verzameld.

De gedupeerden maken melding van een automatisch herstel van de fabrieksinstellingen, zonder dat ze daartoe opdracht hebben gegeven. Een van de gebruikers heeft een log gepost waaruit blijkt dat een script de aanzet geeft tot een reboot.

My Book Live is een harde schijf van het type Network Attached Storage (NAS), dat met een ethernetkabel aan het lokale netwerk is verbonden en actief blijft ook al zijn de aangesloten pc's uitgeschakeld. Via internet kunnen gebruikers de harde schijf ook op afstand benaderen. De My Book Live is er populair onder zowel particulieren als kleinere ondernemingen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in