Overslaan en naar de inhoud gaan

Vulkan 1.1-ondersteuning maakt Raspberry Pi 4 krachtiger

De Raspberry Pi 4 ontvangt binnenkort via een software-update ondersteuning voor Vulkan 1.1. Dankzij de nieuwe driver gaan de grafische prestaties van de singleboard-computer er tot tientallen procenten op vooruit.
Raspberry Pi 4
© Raspberry PI
Raspberry PI

De driverupdate verschijnt binnenkort als 64-bit-versie, schrijft onder meer Notebookcheck naar aanleiding van een blogpost van de Pi Foundation. Onduidelijk is of er ook een 32-bit-driver uitkomt. De Pi Foundation moet ook nog bekendmaken wanneer de 64-bit-driver-update precies beschikbar komt.

Grafische verbeteringen

Volgens de organisatie achter de populaire Pi-computertjes stelt dat de grafische prestaties van de Pi 4 er serieus op vooruit gaan. Ten opzichte van een Pi 4 met Vulkan 1.0-drivers kan een Pi 4 met Vulkan 1.1 de Unreal Engine 4 (UE4) in hoge kwaliteit zestig procent sneller draaien. In een lagere kwaliteit is het prestatieverschil lager, maar nog steeds bijna dertig procent. De grafische verbeteringen zijn vooral interessant voor games en demo's die gebruikmaken van de Unreal Engine, ontwikkeld door Epic Games.

Raspberry Pi duurder vanwege onderdelentekort

Eerder deze week kwam de Raspberry Pi Foundation in het nieuws om een andere reden: het maakte een prijsverhoging bekend voor de Pi 4. De prijsstijging is volgens de organisatie nodig omdat de inkoopprijzen van onderdelen hoger zijn door het wereldwijde chiptekort. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in