Overslaan en naar de inhoud gaan

VS: 10 jaar gevangenisstraf voor illegaal streamen

Het coronasteunpakket van de Amerikaanse regering bevat diverse maatregelen die zich richten op het gebruik en misbruik van ICT. Zo is het voortaan een federale misdaad om illegaal te streamen. Ook wordt het patenttrollen moeilijker gemaakt.
vrouwe justitia
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

Een onderdeel van het steunpakket van de Amerikaanse overheid is de 'Protecting Lawful Streaming Act'. Daar staat nu een gevangenisstraf op die kan oplopen tot 10 jaar. De wet richt zich nadrukkelijk niet op consumenten maar op “commerciële streaming piracy services” die met het illegaal streamen geld verdienen.

De wet is een initiatief van de republikeinse senator Thom Tillis. Hij stelt dat er jaarlijks 30 miljard dollar omgaat in de illegale streamingpraktijken.

Daarnaast bevat het coronasteunpakket de zogeheten Trademark Modernization Act. Deze wet moderniseert het vastleggen van handelsmerken en wel zo dat patent trollen minder makkelijk hun slag kunnen slaan. Patent trollen zijn bedrijven die octrooipakketten opbouwen of beheren en die vervolgens gebruiken om met rechtszaken forse vergoedingen af te dwingen bij bedrijven. Volgens de nieuwe wet hebben derde partijen een sterkere positie om het Amerikaanse patentbureau USPTO te verzoeken een patentaanvraag niet toe te kennen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in