Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraag naar freelancers neemt verder toe

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van flexkrachten steeg in het eerste kwartaal met ruim 11 procent. Daarbij zetten de bedrijven die gebruik maken van flexwerkers gemiddeld meer flexkrachten in dan een jaar geleden.
werk

De jongste generatie op de arbeidsmarkt lijkt volgens Tentoo in toenemende mate te maken te krijgen met flexwerk. Het aantal freelancende jongeren tot 24 jaar steeg in het eerste kwartaal met bijna 62 procent. "Het komt steeds vaker voor dat jonge professionals na de studie als freelancer of flexwerker aan de slag gaan. Een vaste baan wordt veel minder gebruikelijk."

Veel bedrijven sorteren volgens Tentoo-directeur Paul den Ronden voor op de nieuwe wetgeving, waardoor de VAR-verklaring verdwijnt en plaats maakt voor modelovereenkomsten per sector.

Volgens Den Ronden vergroot die wetswijziging de aantrekkelijkheid van payrollconstructies. "Bedrijven die zzp’ers inhuren, lopen voortaan het risico op naheffingen en boetes als ze niet conform de regels handelen. Over die regels bestaan nog veel onduidelijkheden. Door freelancers en flexwerkers via payrolling in te huren, sluiten zij de financiële risico’s uit."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in