Overslaan en naar de inhoud gaan

Vooruitblik Cisco stelt teleur

De nettowinst over het eerste kwartaal bedroeg 1,9 miljard dollar. Dat is ruim 13 procent meer dan wat Cisco vorig boekjaar over dezelfde periode verdiende.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Tijdens een webcast over de kwartaalresultaten was er speciale aandacht voor Europa en Nederland. “Wij zijn zeer positief over het feit dat Nederland een sterke groei heeft laten zien in het afgelopen kwartaal. Deze groei was merkbaar in alle segmenten van de markt”, zei Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco Nederland. Hij ziet met name de interesse in de video- en datacenter-gerelateerde architecturen van Cisco als zeer belangrijk voor het succes van het bedrijf.

Tijdens het afgelopen kwartaal installeerde Cisco zijn 30 miljoenste IP-telefoon bij de Britse bank HSBC. Inmiddels staan op de bureaus van HSBC over de hele wereld meer dan 100.000 Cisco-telefoons.

Algemeen directeur John Chambers spreekt in een toelichting op de kwartaalcijfers van “solide financiële resultaten onder uitdagende economische omstandigheden”. In een teleconferentie ging hij uitgebreid in op de uitdagingen waar Cisco voor staat. Hij wees onder meer op de beperking van de IT-bestedingen in de publieke sector, zowel in de Verenigde Staten als Europa, en de tegenvallende vraag naar kabelmodems.

Vervolgens kwam Chambers met een volgens analisten sterk tegenvallende vooruitblik op het tweede kwartaal, de periode van november 2010 tot en met januari 2011. Cisco verwacht dan een omzetgroei van jaar op jaar met 3 tot 5 procent. Dat is veel minder dan 13 procent omzetgroei waar analisten op Wall Street gemiddeld op hadden gerekend.

Ook Chambers zelf zei ‘teleurgesteld’ te zijn. In augustus joeg hij beleggers al schrik aan met het signaleren van een ‘ongebruikelijke onzekerheid’ onder klanten over het tempo waarin de economie zich zal herstellen. Chambers zei het niet, maar mogelijk heeft Cisco ook last van de toegenomen concurrentie van kleinere netwerkleveranciers als Juniper en van een computerfabrikant als HP, die zich steeds meer roert op de netwerkmarkt.

Anderzijds zijn de vooruitzichten op langere termijn niet zo slecht. Cisco verwacht althans voor het gehele boekjaar 2010/2011, dat tot eind juli loopt, een omzetgroei van 9 tot 12 procent. In het beste geval is dat maar iets minder dan de 13 procent die analisten verwachten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in