Beheer

Windows 10
Dell Cancvas met Windows 10 Creators Update

Voor wie niet wachten kan op Windows 10 Creators Update

Officieel komt-ie pas in fasen op de markt, in de maanden na 11 april, maar vanaf 5 april kun je een download forceren.

31 maart 2017

Officieel komt-ie pas in fasen op de markt, in de maanden na 11 april, maar vanaf 5 april kun je een download forceren.

Net als bij de introductie van Windows 10 en bij de Anniversary Update krijgt niet iedereen de komende Creators Update van Windows 10 meteen als-ie beschikbaar is, op 11 april.

Microsoft heeft besloten ook deze update gefaseerd te verspreiden, schrijft programmamanager John Cable op Microsofts Windows 10-blog. Daarvoor neemt Microsoft enkele maanden de tijd.

Microsoft kiest voor die aanpak om problemen te signaleren en te kunnen verhelpen voordat ze tot grootschalige commotie bij de klanten leiden. Het begint daarom met verspreiding van de Creators Update onder Windows 10-gebruikers met nieuwe machines die al getest zijn in samenwerking met de producenten. Daarmee beperkt Microsoft de potentiële problemen tot gebrekkige samenwerking met randapparatuur. In de loop der tijd gaat Microsoft dan ook oudere machines met Windows 10 - waar ook de pc-componenten voor problemen kunnen zorgen - van de update voorzien. Windows 10-gebruikers krijgen overigens wel een vooraankondiging, in de vorm van een keuzescherm voor het instellen van hun privacy-instellingen. Wie gevraagd wordt zijn keuzes op dat vlak kenbaar te maken, weet dat de Creators Update voor zijn systeem in aantocht is, aldus Cable.

Download Creators Update vanaf 5 april te forceren

De gefaseerde uitrol betekent dat sommigen de Creators Update pas ergens in de loop van de zomer aangeboden krijgen. Maar voor wie daarop niet kan wachten, heeft Microsoft een oplossing in de vorm van de Update Assistant. Via die webpagina kan men de Creators Update al op 5 april aanstaande downloaden.

Voor Windows Phone begint de uitrol op 25 april a.s.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 31 maart 2017 14:26

Helaas,deze tool is na een paar uur alweer ingetrokken.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.