Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor wie niet wachten kan op Windows 10 Creators Update

Net als bij de introductie van Windows 10 en bij de Anniversary Update krijgt niet iedereen de komende Creators Update van Windows 10 meteen als-ie beschikbaar is, op 11 april.
Dell Cancvas met Windows 10 Creators Update

Microsoft heeft besloten ook deze update gefaseerd te verspreiden, schrijft programmamanager John Cable op Microsofts Windows 10-blog. Daarvoor neemt Microsoft enkele maanden de tijd.

Microsoft kiest voor die aanpak om problemen te signaleren en te kunnen verhelpen voordat ze tot grootschalige commotie bij de klanten leiden. Het begint daarom met verspreiding van de Creators Update onder Windows 10-gebruikers met nieuwe machines die al getest zijn in samenwerking met de producenten. Daarmee beperkt Microsoft de potentiële problemen tot gebrekkige samenwerking met randapparatuur. In de loop der tijd gaat Microsoft dan ook oudere machines met Windows 10 - waar ook de pc-componenten voor problemen kunnen zorgen - van de update voorzien. Windows 10-gebruikers krijgen overigens wel een vooraankondiging, in de vorm van een keuzescherm voor het instellen van hun privacy-instellingen. Wie gevraagd wordt zijn keuzes op dat vlak kenbaar te maken, weet dat de Creators Update voor zijn systeem in aantocht is, aldus Cable.

Download Creators Update vanaf 5 april te forceren

De gefaseerde uitrol betekent dat sommigen de Creators Update pas ergens in de loop van de zomer aangeboden krijgen. Maar voor wie daarop niet kan wachten, heeft Microsoft een oplossing in de vorm van de Update Assistant. Via die webpagina kan men de Creators Update al op 5 april aanstaande downloaden.

Voor Windows Phone begint de uitrol op 25 april a.s.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in