Development

Infrastructuur
Android Oreo

Volgende Android-versie is Oreo gedoopt

Na Eclair, Ice Cream Sandwich, Nougat en KitKat verkiest Google nu Oreo als naam voor de volgende Android-versie.

22 augustus 2017

Na Eclair, Ice Cream Sandwich, Nougat en KitKat verkiest Google nu Oreo als naam voor de volgende Android-versie.

Traditiegetrouw heeft Google voor de volgende Android-release de naam van een zoete traktatie gekozen. Na Eclair, Ice Cream Sandwich, Nougat en KitKat is de keus nu gevallen op Oreo.

Voor de naamgeving heeft Google een overeenkomst gesloten met Mondelez International, de producent van de koekjes onder OREO-merk. Darbij is een nieuw beeldmerk gecreëerd dat voglens Google "de krachten van dit iconische duo - namelijk playfullness & intelligentie - verenigt en op die manier de eigenschappen van het nieuwe besturingssysteem verpersoonlijkt". Om dat luister bij te zetten is een korte video geproduceerd die de bekendmaking van de naamgeving combineert met het evenement dat Amerika de afgelopen dagen in de ban hield: de zonsverduistering.

Met de annoncering van de officiële naam eindigt ook de preview annex bètafase. De Oreo-versie is vanaf vandaag beschikbaar op het Android Open Source Project. Versies voor de Pixel en voor den Nexus 5X en 6P worden momenteel door telecomaanbieders getest; de eerste installaties zijn op afzienbare termijn te verwachten.

Android Oreo brengt een aantal verbeteringen naar het dominante besturingssysteem voor mobiele telefoons. Om en aantal te noemen:

de nieuwe versie beperkt de activiteiten van apps in de achtergrond, zodat je langer op één acculading kunt werken

fe notificatiefunctie is aangescherpt, zodat je beter kunt filteren

de Webview- en Java-implementaties zijn aangescherpt, zodat het besturingssysteem vlotter loopt en apps sneller starten

een autofill Api stroomlijnt het invoeren van wachtwoorden en vergemakkelijkt het gebruik van wachtwoordmanagers

met de picture-in-picture-modus kun je bijvoorbeeld video afspelen in een klein venster dat boven je browservenster zweeft.

Of producenten als Samsung en Huawei - die aangepaste versies van Android maken - deze vernieuwingen overnemen en in welk tempo, is onbekend.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.