VMware maakt beheermodule voor de cloud

19 oktober 2011

“Nu steeds meer IT-organisaties private en hybride clouds implementeren, blijkt dat het traditionele beheer niet meer geschikt is”, zegt Boaz Chalamish, senior vicepresident en algemeen directeur Enterprisemanagement bij VMware.

De oude beheermethoden zijn ooit gemaakt voor stabiele IT-configuraties, er is geen rekening gehouden met het zeer dynamische gedrag van een cloudomgeving. VMware vCenter Operations, dat in maart van dit jaar werd geïntroduceerd, bood een oplossing om dat dynamische karakter in de hand te houden. De nu geïntroduceerde update gaat verder door een hechtere integratie van VMware vCenter Capacity IQ en VMware vCenter Configuration Manager. Nieuwe dashboards en foutmeldingen correleren de prestaties en capaciteitsgegevens zodat knelpunten snel zichtbaar worden. De beheerder kan zo de juiste omvang van de infrastructuur bepalen.

Niet alle beheersoftware is door VMware zelf ontwikkeld. Medio dit jaar werd Digital Fuel overgenomen en de technologie van dat bedrijf is gebruikt om een Business Management Suite te maken. Die geeft de beheerder meer inzicht in kosten, servicelevels en operations van leveranciers. Die informatie is hard nodig, omdat de opkomst van de publieke clouddiensten zorgt voor een andere rol voor die beheerder. Hij wordt meer en meer een makelaar in diensten aan de business.

De verbeterde versie van vCenter Operations Management Suite wordt aangeboden in vier verschillende edities, bedoeld voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote ondernemingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe software begin 2012 beschikbaar is.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!