Management

Zakelijke software

Visual Studio uitgebreid met Cobol

4 oktober 2012
Micro Focus heeft zijn Visual Cobol geïntegreerd met Visual Studio 2012 van Microsoft. Hierdoor ontstaat een gereedschap dat overweg kan met soms zeer oude code die is geschreven in Cobol. Dit komt van pas in een enterprise-omgeving waar onderhoud gepleegd wordt aan legacy applicaties.

Micro Focus en Microsoft hebben samengewerkt bij het samensmelten van de twee softwareomgevingen. “We zijn vereerd om samen met Micro Focus te werken aan de optimalisatie van Visual Studio 2012,” aldus Tom Lindeman, directeur van het Visual Studio Industry Partner Program bij Microsoft. 

Veelzijdige omgeving

Mensen die onderhoud plegen aan oude systemen kunnen Visual Studio 2012 nu gebruiken voor de volgende programmeertalen en platformen: Cobol, C#, Visual Basic en ASP.NET. Er hoeft tijdens het werk dus niet zo vaak meer te worden overgestapt op een nieuw tool. De productiviteit van de ontwikkelaar, bij het leveren van nieuwe en gewijzigde software, wordt verhoogd. Verschillende ontwikkelteams, die eerder verdeeld waren over meerdere technische disciplines, zijn nu verenigd en kunnen effectiever met elkaar samenwerken.

Cobol moderniseren

Door gebruik te maken van de nieuwe gereedschappen kunnen Cobol-programma's geschikt worden gemaakt voor de moderne eisen. De applicaties krijgen functies die nog niet eens bestonden op het moment dat ze werden geschreven, zoals een koppeling naar internet of communicatie met mobiel apps.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.