Management

Cloud

Virtualisatie: de hype voorbij

18 oktober 2013

Servervirtualisatie het meest toegepast

Het inrichten van meerdere virtuele servers op één fysieke is bij Nederlandse organisaties het meest geaccepteerd. Voor alle drie de vormen geldt dat hoe groter de organisatie, hoe groter de kans dat virtualisatie wordt toegepast.

Naar branches gekeken vormt de overheid dé uitschieter, met percentages van 50, 17,8 en 16,3 voor server-, desktop- en applicatievirtualisatie. Dat is twee tot drie maal zoveel als de branche die qua penetratie als tweede scoort.

Kleinere organisaties pakken door

Hoewel grotere organisaties vaker virtualisatie toepassen, blijken de kleinere die ertoe overgaan meer door te pakken. Hoe groter de organisatie, hoe kleiner de verhouding tussen het aantal virtuele en fysieke servers In de klasse 200 tot 500 werknemers komt de verhouding zelfs nauwelijks boven de 1 uit.

Marktleiders

VMware, Microsoft en Citrix zijn de gekende namen bij virtualisatie-oplossingen. En zij spelen ook op alle drie de terreinen een rol. Waarbij opvalt dat Microsofts aandeel toeneemt naarmate de virtualisatie-oplossing dichter bij de eindgebruiker komt.

Bron: Keala Research

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!