Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkopen webwinkels in VS gedaald

Tussen 1 november en Kerstmis hebben Amerikaanse webwinkels 2 procent minder verkocht dan in de vergelijkbare periode in 2007, meldt de Wall Street Journal. De omzet van de detailhandel als geheel daalde overigens nog sterker, met 5,5 tot 8 procent.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Enkele grote online-verkopers, waaronder Amazon en Apple, vormden een positieve uitzondering op het algemene beeld van krimp. Maar andere bekende namen zoals eBay en Best Buy gingen gebukt onder dalingen van bezoekersaantallen met 16 tot 17 procent, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau comScore.

In voorgaande jaren groeiden de online-omzetten jaarlijks gemiddeld met zo’n 20 procent. De krimp met 2 procent deed zich dit jaar voor ondanks veel kortingsacties en tijdelijke aanbiedingen waarmee webwinkels de verkoop probeerden aan te wakkeren. Vooral veel consumentenelektronica was afgeprijsd. De verwachting is dat winkeliers de kortingacties zullen beëindigen nadat ze hun overtollige voorraden hebben weggewerkt en daarna voorzichtiger nieuwe spullen zullen inkopen. Analisten verwachten dat de kortingsacties de winstmarges van online-winkels zullen aantasten.

Voor Amazon was het kerstseizoen van dit jaar ‘het beste ooit’, meldde ’s werelds grootste webwinkel op tweede kerstdag, zonder in te gaan op de gevolgen van kortingen voor de winstmarges. Op zijn piek (15 december) verwerkte Amazon meer dan 6,3 miljoen bestellingen. Tot de best verkopende producten behoorde een mini-notebook van Acer met 8,9-inch beeldscherm, de spelcomputer Nintendo Wii, de muziekspeler iPod Touch met 8 GB geheugen van Apple en een lcd-tv van Samsung met een beelddiagonaal van 52 inch.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in