Verkoop BPO aan Centric tegenvaller voor Ordina

27 februari 2009
Ordina heeft het bedrijfsonderdeel BPO verkocht aan Centric. De transactie lijdt voor Ordina tot een financiële tegenvaller van ruim 32 miljoen euro over 2008 en 2 miljoen euro in 2009. Dat maakte Ordina vandaag bekend.
Als gevolg van de verkoop gaat het personeel dat bij BPO werkt over naar Centric. Bij het onderdeel, dat onder meer de administratie van de effectenafdeling beheert, werken ongeveer 330 mensen.

Ordina liet eind vorig jaar al weten te zoeken naar een koper voor de divisie. De BPO-divisie heeft vorig jaar een operationeel verlies geleden van 12,5 miljoen euro. Verder gaat er 72,5 miljoen euro af van het eigen vermogen, omdat Ordina de waarde van het onderdeel afwaardeert in de boeken.

In een reactie liet topman Ronald Kasteel weten blij te zijn met de verkoop van de BPO-divisie. ,,Nu kunnen we ons weer gaan richten op onze kernactiviteiten.'' Het BPO-onderdeel heeft last van de economische tegenwind bij financiële bedrijven. Ook het plotselinge vertrek van Robeco Direct als een van de grootste klanten heeft de divisie parten gespeeld.

Ordina heeft veel last van de economische crisis. De onderneming stelde vorig jaar twee keer de winst- en omzetverwachting neerwaarts bij. In december kondigde Ordina aan 350 van de 5300 banen te schrappen. Ordina rekent op een omzet in 2008 van ongeveer 690 miljoen euro en een winstmarge van 5 tot 6 procent. In het eerste halfjaar boekte Ordina een bedrijfsresultaat (ebita) van bijna 26 miljoen euro. Door het gerealiseerde verlies op de BPO-transactie lijkt een verlies over heel 2008 onafwendbaar. Komende dinsdag rapporteert het bedrijf uit Nieuwegein de jaarcijfers.
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.