Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verhuur je vrije schijfruimte aan peer-to-peer-net'

Storj is een initiatief dat via een crowdsourcingproject voldoende geld heeft weten op te halen om de dienstverlening op te zetten. Het idee is dat mensen met veel ruimte op hun NAS, harde schijf of SSD in de eigen computer deze ruimte al dan niet tijdelijk ter beschikking stellen aan derden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De digitale content wordt door Storj versleuteld en onleesbaar op de schijven van op het peer-to-peer-netwerk aangesloten computers geplaatst. Betaling voor de ter beschikking gestelde ruimte vindt plaats in de vorm van Storjcoins, een virtuele verrekeningseenheid. Daarmee kan later weer capaciteit worden ingehuurd op de Driveshare-dienstverlening.

Bestanden delen kan ook

Het gebruik van de dienstverlening lijkt redelijk gebruiksvriendelijk. Na het aanmelden voor de dienstverlening kan een app worden gedownload die zich als een map op de desktop gedraagt. Door bestanden naar deze Metadisk-app te slepen, plaatst Storj ze versleuteld op de opslag van iemand anders. Bestanden delen met bekenden kan ook. Door het betreffende bestand in de Metadisk-map aan te klikken en 'copy-URL' te kiezen, kan de verwijzing naar het bestand aan iemand worden toegestuurd die het bestand daarna kan binnenhalen.

De informatie staan niet als een geheel bij een ander op de schijven. Het algoritme van Storj hakt de bestanden in blokken van 8 of 32 MB alvorens ze te versleutelen. Die blokken worden op een willekeurige manier over de aangesloten opslageenheden verdeeld.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in