Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergeet Windows 8.1-migratieplannen, zegt Gartner

Volgens Gartner is een herhaling van het Windows Vista/probleem groot. Zodra de opvolger beschikbaar is laten veel producenten van software en randapparatuur de ondersteuning voor het weinig geliefde besturingssysteem snel vallen. Bedrijven die nu nog willen migreren naar Windows 8.1 komen daardoor heel snel in de problemen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Wie nu wil of moet migreren doet er beter aan een van de vroege overstappers naar Windows 10 te worden, zegt Gartner analist Steve Kleynhans in een rapport dat gisteren werd uitgebracht. Windows 10 is op een aantal aspecten beslist beter dan Windows 8.1 zoals beveiliging, beheer en gebruiksvriendelijkheid.

Voor veel bedrijven is de overstap naar Windows 8.1 geen reële optie. Ze hebben alle pc´s voorzien van Windows 7, dat nog tot januari 2020 door Microsoft wordt ondersteund met veiligheidspatches. Toch verwacht Gartner dat organisaties vanaf halverwege volgend jaar al beginnen met de overstap naar Windows 10. De druk zal ook vanuit software-ontwikkelaars komen, die met de nadruk die Microsoft legt op een snelle migratie naar Windows 10, ook hun eigen productontwikkeling zullen richten op Windows 10.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in