Overslaan en naar de inhoud gaan

Vele duizenden cyberaanvallen treffen Kadaster

Het Kadaster is elke maand het doelwit van circa 11.000 DDoS-aanvallen en hackpogingen. Geen enkele aanval heeft geleid tot inbreuk op of de aantasting van de computersystemen van de organisatie.

Het Kadaster laat dit gisterenmiddag weten in reactie op berichtgeving door het Financieele Dagblad. De zakenkrant meldde dat slepende computerproblemen het Kadaster plagen met onacceptabel grote veiligheidskwesties als gevolg. Volgens het FD is het systeem zo lek dat het Kadaster vreest dat foutieve informatie in de registraties van onroerendgoedbezit, hypothecaire onderpanden en beslagen kan sluipen.

In de reactie laat het Kadaster weten dat er op dit moment geen enkele aanleiding is te twijfelen aan de continuïteit van de bedrijfsprocessen en de informatiebeveiliging van de organisatie. "Onze infrastructuur kent gescheiden systemen. Uiteraard werken we altijd aan verbetering en worden maatregelen getroffen voor onze informatiebeveiliging door interne en externe onderzoeken." Het Kadaster meldt dat die onderzoeken elk jaar opnieuw worden gedaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in