Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel ellende door ICT-fraude

Tijdens de conferentie werd het onderzoeksrapport 'Fraude Loont... nog steeds' overhandigd aan minister Van der Steur. Dit rapport, het vervolg op de quick scan uit 2012, is het resultaat van een korte toekomstverkenning door de Stichting Toekomstbeeld der Techniek en de Universiteit Twente.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Veel schade

Uit het rapport blijkt, dat de Nederlandse economie naar schatting meer dan 10 miljard euro aan schade lijdt als gevolg van fraude. Naast deze financiële schade heeft fraude ook een grote maatschappelijke impact.

Voorkomen

Fraude kan worden voorkomen door het inzetten van ICT-middelen, hoewel deze ook aan de kant van de fraudeurs worden gebruikt. ICT creëert zo risico's én kansen voor de toekomst van fraude. Een brede toekomstbestendige fraudeaanpak in samenwerking met alle stakeholders is cruciaal.

Samenwerking

De oproep om fraude integraal en in gezamenlijkheid aan te pakken, zoals is verwoord in het rapport, wordt van harte door de minister ondersteund. Er is een aantal goede initiatieven gaande zoals de Rijksbrede aanpak fraude en het Dutch Fraud Initiative. Dit Dutch Fraud Initiatieve is opgericht naar aanleiding van een quick scan die is uitgevoerd in 2012. Bij het platform zijn onder andere betrokken de Universiteit Twente, de Stichting Toekomstbeeld der Techniek, de National Fraud Authority van het Verenigd Koninkrijk en KPMG.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in