Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandaag start uitverkoop bij failliet MyCom

De failliete elektronicaketen MyCom gaat nog een paar dagen open voor een laatste uitverkoop. Volgens curator Cees Klomp openen zeven van de veertien winkels donderdag tot en met zondag de deuren om resterende voorraden zo veel mogelijk van de hand te doen.
MyCom-winkel
© MyCom
MyCom

"Dat doen we in het belang van de medewerkers en schuldeisers", zegt Klomp. "Maar het biedt kopers natuurlijk de gelegenheid om vanwege de sterk gereduceerde prijzen nu hun slag te slaan. Ik verwacht de komende dagen dan ook veel belangstelling."

De zeven MyCom-winkels die nog enkele dagen open gaan zijn de vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haarlem, Nijmegen, Roermond en Utrecht. Dit meldt het failliete bedrijf op de eigen website, waar de webshop niet meer actief is.

Tweede keer ten onder

MyCom ging onlangs opnieuw ter ziele. Eigenaar Kijk Up zag er geen heil meer in en had faillissement aangevraagd voor MyCom, waar nog circa zeventig mensen op de loonlijst stonden. "Het huidige businessmodel is definitief achterhaald", zei directeur Marco Heestermans van Kijk Up. Hij gebruikte daarbij termen als "prehistorisch" en "ingehaald door de werkelijkheid".

In 2015 viel het doek ook al voor MyCom, dat toen nog rond de veertig winkels telde. Er volgde een doorstart met ruim twintig filialen. Begin vorig jaar kwam het bedrijf in handen van Kijk Up, oftewel de voormalige eigenaren van het al eerder op de fles gegane Kijkshop.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in