Overslaan en naar de inhoud gaan

Vancis verkoopt datacenter aan Interxion

De op Europese schaal opererende datacenterdienstverlener Interxion neemt de datacenter-activiteiten van zijn kleinere branchegenoot Vancis in Amsterdam over.
Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, op de locatie waar ooit de Amsterdam Internet Exchange werd opgericht. Daar is nog altijd een kleurrijke verzameling connectivitietsproviders actief.
Vancis-Locatie Science Park
© Vancis
Vancis

Het overgenomen datacenter van Vancis geeft toegang tot meer dan 100 carriers en Internet Service Providers (ISP’s) en verdubbelt daar Interxion's carrier-bereik in Amsterdam. Klanten op de campussen van Interxion Schiphol en Science Park krijgen daarmee eenvoudiger toegang tot connectiviteitsopties, waaronder internationale top-carriers, meer dan 40 ISP’s, grote internet exchanges en mondiaal opererende cloud-platformen.

De overgenomen faciliteit, die vanaf heden wordt aangeduid als 'Interxion Science Park' beslaat 1800 vierkante meter aan serverruimte, waarvan inmiddels driekwart in gebruik is. Voor de klanten is in totaal 2.5 MW aan stroom beschikbaar. Interxion zegt dat het het mogelijk is de capaciteit op het huidige Science Park datacenter te zijner tijd verder uit te breiden.

Cloud en managed services

Vancis blijft wel eigenaar van zijn cloud- en managed services-activiteiten en is om de colocatie dienstverlening aan zijn klanten te kunnen blijven aanbieden, een strategische samenwerking aangegaan met Interxion.

'Een brug tussen campussen en connectiviteits-hub'

“Wereldwijd opererende bedrijven hebben vandaag de dag behoefte aan connectiviteit en een verscheidenheid aan cloud-platformen om te kunnen voldoen aan de dynamische vereisten van hun klanten en om waarde te creëren,” stelt David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. “Interxion Science Park slaat een brug tussen onze campussen en de Amsterdamse connectiviteits-hub en verhoogt onze waarde propositie door het verdubbelen van onze carrier- en ISP-dichtheid in een van de belangrijkste connectiviteitsmarkten in Europa. Door het verbeteren van het aantal connectiviteits-, en cloud-opties die beschikbaar zijn in onze datacenters, hebben onze klanten meer mogelijkheden om waarde te creëren.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in