Overslaan en naar de inhoud gaan

Update zorgt ervoor dat IE11 'weet' welk apparaat je gebruikt

Welk apparaat je ook oppakt, je tabbladen en favorieten staan klaar zoals je ze bij de vorige sessie met IE11 achterliet, belooft Sam George, partner groep programmamanager voor Internet Explorer op een blog op Microsofts Software Developers Network.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Die functie veronderstelt overigens wel dat je met de apparaten aangemeld bent bij je Microsoft-account. De browser past zich zo goed mogelijk aan bij de mogelijkheden van het scherm van het apparaat waarop het gebruikt wordt. Dat maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om sites en apps te bouwen die goed tonen op pc's, tablets en smartphones met de 8.1 versies van Windows. Daarnaast ondersteunt IE11 de jongste specificaties voor WebGL en HTML5, inclusief de rechtenbeheerfunctionaliteit daarin.

Betere compatibiliteit met IE8

Voor bedrijven is de Enterprise Mode een belangrijke verbetering; die is beschikbaar voor zowel Windows 7 als Windows 8.1. Die functie vangt binnen IE11 de meest voorkomende verschillen tussen IE11 en IE8 op. Deze terugwaartse compatibiliteit maakt het voor bedrijven die voor specifieke applicaties vast zitten aan IE8 makkelijker om de stap te maken naar Office in abonnementsvorm, tablets als de Surface Pro, en ook van Windows 7 naar Windows 8. Wat IE11 in dit opzicht precies mogelijk maakt, is beschreven op de webpagina Enterprise Mode for IE11.

Verder biedt Microsoft twee nieuwe 'ervaringen' in IE11. Samen met 22tracks heeft Microsoft nieuwe aanraakschermgerichte muziekfunctionaliteit in IE11 ingebouwd die ontwikkelaars makkelijk kunnen integreren in hun site. En in de vorm van FishGL is een interactieve, aanraakschermgerichte 3D-benchmark ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in