Overslaan en naar de inhoud gaan

Update: Nieuwe KPN-ceo verdient veel minder dan beoogde topvrouw

Joost Farwerck, de nieuwe ceo van KPN, krijgt een basisjaarsalaris van 875 duizend euro. Dat is minder dan de 935 duizend euro die Dominique Leroy zou verdienen als ze de baan had gekregen. KPN maakte gisteren bekend niet verder te willen met Leroy.
Farwerck, KPN
© KPN
KPN

KPN noemt Farwerck's basissalaris van 875 duizend euro per jaar in lijn met het beloningsbeleid van het bedrijf. Dat is opvallend, want onder de vorige topman (Maximo Ibarra) vond de provider een basissalaris van 935 duizend euro per jaar passend. En vorige maand zei KPN dat Dominique Leroy, de beoogde opvolger van Ibarra, ook 935 duizend euro per jaar zou verdienen. In alle gevallen wordt het basissalaris aangevuld met korte- en langetermijnbonussen. 

Onduidelijkheid over lager salaris

Gisteren werd bekend dat Leroy de baan toch niet krijgt, en vandaag droeg KPN Farwerck voor als nieuwe ceo. Farwerck is al vijf jaar operationeel directeur en is sinds het vertrek van Ibarra, eerder dit jaar, ook tijdelijk bestuursvoorzitter. Die laatste functie mag hij van KPN nu vier jaar uitvoeren. Het is niet duidelijk waarom Farwerck minder gaat verdienen dan zijn (beoogde) voorgangers. AG Connect heeft deze vraag aan KPN gesteld. 

Update 7 oktober: na vragen en herinneringen van AG Connect laat KPN schriftelijk weten 'wij hebben niets meer toe te voegen aan het bericht wat hierover vorige week dinsdag 1 oktober is verschenen.' Waarom Farwerck 60 duizend euro per jaar minder basissalaris krijgt, blijft daarom onduidelijk.

Leroy uit de race

Dominique Leroy werd begin september door KPN voorgedragen als nieuwe ceo. Ze was op dat moment nog de topvrouw van de Belgische provider Proximus, waar ze een jaarlijks basisloon van 523 duizend euro verdiende. KPN heeft Leroy vroegtijdig de deur gewezen omdat er in België meerdere onderzoeken naar haar lopen wegens mogelijke handel met voorkennis. Ze verkocht voor tonnen aan Promixus-aandelen terwijl ze al in gesprek was met haar toekomstige werkgever. De duur van die justitiële procedures is 'onduidelijk en onvoorspelbaar' en reden geweest om een andere ceo te zoeken, aldus KPN.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in