Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Uitzender’ PEAK-IT neemt sourcingspecialist over

IT-dienstverlener PEAK-IT heeft een meerderheidsbelang verworven in IT-Source, een in Rijswijk gevestigd IT-bedrijf dat actief is in remote beheer, hosting en softwareontwikkeling voor een hondertal klanten in het MKB. IT-Source zal onder de naam PEAK-IT Managed Services vanuit Rijswijk en Naarden verder werken.
IT-Source bedient zijn doelgroep met slechts vier vaste medewerkers en werkt verder met flexwerkers die voor een aanzienlijk deel via PEAK-IT werden ingehuurd.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het is de bedoeleing om samen met PEAK-IT nieuwe diensten, onder meer op basis van het SaaS-concept, te ontwikkelen en te vermarkten onder de klanten van PEAK-IT.
Maarten Cobelens, directeur van PEAK-IT, zegt dat zijn klanten steeds vaker vragen om diensten als remote beheer en hosting. Hij wil naast de huidige dienstverlening in het detacheren van infrastructuur en ontwikkelfuncties verdieping en verbreding aanbrengen in zijn dienstverlening.
Tot dusverre richtte Peak zich vooral op detachering van professionals ten behoeve van helpdesk, werkplekbeheer, systeembeheer, netwerkbeheer en softwareontwikkeling. Enkele maanden geleden werden consultancydiensten aan dit activiteitenpallet toegevoegd en nu dus ook managed services.
Binnen dezelfde technische expertises als Microsoft, Citrix, VMWare, Cisco en Java kunnen de consultants van PEAK-IT Infrastructure Consultancy-organisaties ter zijde staan bij vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld server-, desktop- en netwerkmanagement. Daarnaast kunnen de consultants worden ingehuurd voor het begeleiden van Microsoft-migraties en implementaties met Citrix en/of VMWare.
PEAK-IT kwam in het IT-top-50-onderzoek van Automatisering Gids, begin dit jaar, uit de bus als een van de snelst groeiende ICT-bedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Den Bosch. Daarnaast heeft het een kantoor in Zweden en worden in 2008 de buitenlandse activiteiten uitgebreid naar een aantal andere Europese landen. In totaal werken er circa vijfhonderd IT-specialisten.
/r.zaal@sdu.nl

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in