Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvinder BlackBerry steekt geld in nanotechnologie

Het nieuwe onderzoekscentrum in Waterloo (Ontario) neemt de vermaarde Bell Laboratories van telecombedrijf AT&T in de Verenigde Staten als lichtend voorbeeld. Bij Bell Labs vonden in de jaren ’60 van de vorige eeuw veel innovaties plaats die mede aan de wieg stonden van de latere IT-sector in Silicon Valley.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het Mike & Ophelia Lazaridis Quantum-Nano Centre (QNC), zoals het nieuwe lab voluit heet, moet voor doorbraken zorgen in de technologie op nanoschaal. Het gaat daarbij om deeltjes met de omvang van een atoom. Het onderzoek moet onder meer de kwantumcomputer binnen bereik brengen.

Lab vormt cluster met andere onderzoeksinstituten

Lazaridis (51), zoon van Griekse immigranten, besteedt een groot deel van zijn tijd aan het nieuwe lab en aan de vorming van een cluster van onderzoeksinstituten, waaronder het Institute of Quantum Computing en het Perimeter Institute for Theoretical Physics. Daar heeft hij in totaal meer dan 250 miljoen dollar in gestoken, meldt persbureau Bloomberg.

Lazaridis stapte begin dit jaar op als bestuursvoorzitter van Research In Motion (RIM), de fabrikant van de BlackBerry. Het bedrijf zit in zwaar weer door de concurrentie van Apple, Samsung en andere leveranciers van smartphones. Lazaridis bezat in april van dit jaar nog 29,7 miljoen RIM-aandelen met een waarde van 214 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in